Podrška pri prelasku

Podrška pri prelasku
Podrška pri prelasku
IQOS svakako možete besplatno probati prije kupovine u našim IQOS zonama ili kod IQOS prodajnog predstavnika ukoliko ostavite svoje podatke na: https://me.iqos.com/me/try
Znamo da je za neke odrasle pušače izazov da pređu na IQOS. Zato ohrabrujemo odrasle IQOS korisnike da se pridruže našem besplatnom i efikasnom programu podrške nakon kupovine. Vaš lični IQOS predstavnik biće tu za Vas da odgovori na pitanja putem telefona, e-pošte, instant poruka ― šta god Vam se više dopada. Kako ovaj program pomaže? Od pomoči oko načina korištenja u prvim danima, do objašnjavanja kako da čistite svoj uređaj, te davanja savjeta o IQOS uređaju kad god Vam je to potrebno, naši visoko obučeni predstavnici će Vas pratiti i motivisati pri svakom koraku na putu prelaska.
Kontaktirajte IQOS korisničku podršku putem telefona: 080 800 005, ili e-pošte contact.me@iqos.com. Radno vrijeme: Ponedjeljak - Petak: 09:00h – 21:00h. Ili tražite pomoć u najbližoj IQOS prodavnici [Sve IQOS prodavnice daju podršku vidu garancije. Preusmjerite se na pretraživač prodavnica IQOS na ovom veb sajtu].
Da biste se priključili, morate biti punoljetni pušač koji bi želio da nastavi da uživa u duvanskim proizvodima i da se prebaci sa cigareta na IQOS. To je to!
Ovaj proizvod nije bez rizika i oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost. Samo za punoljetne pušače.