19/11/2023

Koja je razlika između IQOS ILUMA i IQOS ORIGINALS DUO uređaja?

IQOS ILUMA i IQOS ORIGINALS DUO su uređaji za zagrijavanje duvana koji imaju dosta sličnosti, ali i mnogo više razlika. Počevši od tehnologija koje se koriste u ovim uređajima, pa sve do funkcionalnosti i mogućnosti za personalizaciju, postoje mnoge razlike koje donose bolje cjelokupno iskustvo.

 

Koje su sličnosti između IQOS ILUMA i IQOS ORIGINALS DUO uređaja za zagrijavanje duvana?


IQOS ILUMA uređaj ima sve karakteristike kao i IQOS ORIGINALS DUO ili IQOS 3 DUO, a to su:

 

- dvije uzastopne konzumacije;

- držač koji se brzo puni;

- džepni punjač za 20 punjenja.

 

Ali, u čemu je razlika? IQOS ILUMA i IQOS ORIGINALS DUO (kao i prethodni IQOS 3 DUO) imaju i neke jedinstvene karakteristike.


Jedinstvene karakteristike IQOS ILUMA uređaja


IQOS ILUMA džepni punjač dostupan je u novim bojama, a uz njega uskoro dolaze i novi aksesoari. Nove duvanske patrone dizajnirane su posebno samo za IQOS ILUMA uređaje i omogućavaju unaprijeđen način konzumacije i više duvanske pare.

 

Ali najveća razlika je zapravo u samom uređaju.

 

SMARTCORE INDUCTION SYSTEMTM  tehnologija u IQOS ILUMA uređajima zagrijava duvan iznutra pomoću metalnog dijela unutar duvanske patrone, ali bez oštrice, za razliku od ranijih generacija uređaja koji zagrijavaju duvan pomoću oštrice. A bez oštrice znači:

 

- nema čišćenja;

- nema ostataka duvana;

- nema polomljenih oštrica;

- jednostavno umetanje i uklanjanje duvanske patrone.

 

Ali, to nije sve. Najnoviji IQOS uređaji dolaze i sa novim naprednim funkcijama:

 

- Autostart funkcionalnost zagrijavanja počinje čim se stavi duvanska patrona u držač. 

- Smartgesture funkcionalnost koja se pokreće putem IQOS aplikacije. 

- Kada se dodirne dugme dva puta držač će zavibrirati da ukaže koliko je ostalo do kraja konzumacije.

- Kada se podigne držač može da se provjeri status baterije.


Budi među prvima koji će imati IQOS ILUMA uređaj


Želiš da imaš novi IQOS ILUMA uređaj?



Jedinstvene karakteristike IQOS ORIGINALS DUO i IQOS 3 DUO uređaja


IQOS ORIGINALS DUO ima jedinstvene boje i jedinstvene aksesoare. Ali, to nisu jedine opcije karakteristične samo za IQOS ORIGINALS DUO i IQOS 3 DUO uređaje. 

 

Ovaj uređaj koristi HeatControlTM tehnologiju i zagrijava duvan pomoću oštrice. Ova tehnologija koristi duvanske patrone koje su na jednoj strani otvorene tako da se vidi duvan. 

 

Razlika između tehnologije u IQOS ORIGINALS DUO i IQOS ILUMA uređajima


Svi proizvodi za zagrijavanje duvana imaju izvor toplote.

 

IQOS ORIGINALS DUO i IQOS 3 DUO držač u sebi sadrži sofisticirane elektronske komponente koje putem oštrice zagrijavaju duvanske patrone specijalno dizajnirane za IQOS ORIGINALS DUO i IQOS 3 DUO uređaje. Zahvaljujući patentiranoj IQOS HeatControl™ tehnologiji, ovaj uređaj zagrijava duvan tako da proizvodi i oslobađa duvansku paru koja sadrži nikotin, ali bez sagorijevanja duvana.

 

Sa druge strane, SMARTCORE INDUCTION SYSTEM™ u svim IQOS ILUMA uređajima, zagrijava duvan pomoću indukcije zahvaljujući metalnom elementu u samoj duvanskoj patroni posebno dizajniranoj za IQOS ILUMA uređaje. Ovi uređaji nemaju oštricu, pa samim tim nema ni ostataka duvana nakon korišćenja kao ni potrebe za čišćenjem držača kao kod prethodnih IQOS generacija.

 

Razlika između IQOS ILUMA duvanskih patrona i duvanskih patrona za IQOS ORIGINALS DUO 

 

Različiti uređaji, različite duvanske patrone. IQOS ILUMA uređaji se koriste sa SMARTCORE STICKS™  tipom duvanskih patrona, koje u sebi imaju metalni grijni element. Ove duvanske patrone nisu kompatibilne sa IQOS ORIGINALS DUO i prethodnim generacijama IQOS uređaja. Za razliku od duvanskih patrona koje se koriste sa IQOS ORIGINALS DUO i prethodnim generacijama IQOS uređaja, SMARTCORE STICKS™ patrone su zatvorene sa obe strane tako da nema ostataka duvana u držaču nakon korišćenja. 


Upoređivanje veličine IQOS ILUMA i IQOS ORIGINALS DUO uređaja


U poređenju sa IQOS ORIGINALS DUO i IQOS 3 DUO uređajima, IQOS ILUMA uređaji su za nijansu veći. Kako bi mogli da podrže novu SMARTCORE INDUCTION SYSTEMTM tehnologiju, napravljen je malo veći i malo teži uređaj u poređenju sa prethodnom generacijom.

 

IQOS ILUMA i IQOS ORIGINALS DUO aksesoari

 

IQOS ORIGINALS DUO i IQOS 3 DUO mogu da se personalizuju zahvaljujući kapicama, vratancima i futrolama.

 

Sa IQOS ILUMA uređajima dolazi i širok asortiman potpuno novih aksesoara i dodatne opreme. Nove boje, različiti materijali i završne obrade mogu doprinjeti da svaki uređaj bude potpuno jedinstven, do poslednjeg detalja. 

 

Kompleti prstenova

Izgled uređaja može lako da se promeni uz asortiman prstenova sa različitim teksturama i završnim obradama. Kompatibilni su samo sa uređajima IQOS ILUMA PRIME i IQOS ILUMA, i predstavljaju male promjene koje mogu da prave veliku razliku.

 

IQOS ILUMA PRIME omotači

Od svijetlucavih omotača i eko materijala do mikrofibera i materijala sa efektom mijenjanja boje, svi omotači za IQOS ILUMA PRIME dostupni su u različitim materijalima i bojama. Kompletna futrola zamjenjuje osnovnu masku uređaja i potpuno prekriva uređaj bez dovođenja u pitanje neke od osnovnih radnji vezanih za uređaj.


IQOS ILUMA vratanca

Za potpunu personalizaciju, izaberi vratanca u nekoj od dostupnih boja. Vratanca su jednostavna za zamijenu i dostupna su u 3 različite završne obrade i u raznim bojama zbog veće mogućnosti personalizacije. 


 Futrole

Jednostavna zaštitna futrola napravljena od silikona, koja se lako navlači na uređaj, dolazi sa elegantnim šarama i u različitim bojama. Štiti uređaj od ogrebotina i ulubljenja, a u isto vrijeme obezbeđuje čvrst hvat uređaja.

 

Postolje za punjenje držača

Na postolju za punjenje držača mogu se puniti držači uređaja IQOS ILUMA i IQOS ILUMA PRIME. Omogućava jednostavan pristup držaču na stacionarnom mjestu. Zahvaljujući njegovom magnetnom konektoru, koristi se jednostavno i brzo. Puni držač istom brzinom kao i džepni punjač. 

 

Postolje za punjenje uređaja

IQOS postolje za punjenje kompatibilno je sa uređajima IQOS ILUMA, IQOS 3 DUO i IQOS 3, ali ne i sa uređajem IQOS ILUMA PRIME (IQOS ILUMA PRIME ima otvor za punjenje sa donje strane konektora i postolje bi se prevrnulo). 

 

IQOS ILUMA ONE postolje za punjenje

Puni uređaj IQOS ILUMA ONE™ i sa njim pravi ljepu kompoziciju. Takođe, omogućava lak pristup uređaju dok se puni. Kompatibilno samo sa uređajem IQOS ILUMA ONE™ 

 

*IQOS ILUMA dodatna oprema i aksesoari biće uskoro dostupni. 

Pogledaj video i saznaj više o razlikma između IQOS ILUMA i IQOS DUO serije.


 

IQOS ILUMATM se koristi samo sa duvanskim patronama posebno dizajniranim za IQOS ILUMATM uređaje. Ne koristi IQOS ILUMATM i duvanske patrone specijalno dizajnirane za IQOS ILUMATM uređaje sa prethodnim generacijama IQOS uređaja, jer to može oštetiti tvoj uređaj. Ne gutaj i ne rastavljaj duvanske patrone specijalno dizajnirane za IQOS ILUMATM. Ovaj proizvod sadrži oštri metalni dio koji može prouzrokovati ozbiljne povrede ako se proguta. Držati van domašaja djece. Vidi važne informacije


Povezani članci:

IQOS ILUMA serija: razlike između IQOS ILUMA, IQOS ILUMA PRIME i IQOS ILUMA ONE uređaja

Koja je razlika između nove SMARTCORE INDUCTION SYSTEM™ i HeatControl™ tehnologije?

SMARTCORE INDUCTION SYSTEM™: tehnologija iza IQOS ILUMA uređaja

PMI lansira IQOS ILUMA uređaj u Evropi: najnoviji i najinovativniji uređaj za zagrijavanje duvana


IQOS tim

Najnovije vesti

Pozovi prijatelje na sledeći nivo
Pročitaj više
Ova godina počinje boljom odlukom
Pročitaj više
SMARTCORE INDUCTION SYSTEM™: tehnologija iza IQOS ILUMA uređaja
Pročitaj više
Koja je razlika između nove SMARTCORE INDUCTION SYSTEM™ i HeatControl™ tehnologije?
Pročitaj više
Otkrij više pomoću naših servisa
Podrška na koju možeš da računaš.
Privilegije koje te inspirišu.
iqos
Podrška na koju možeš da računaš
Naši eksperti će ti pružiti podršku u ostvarivanju najboljeg iskustva sa IQOS uređajem i pomoći da saznaš više o zagrijavanju duvana.
Opusti se i uživaj
Pokriće od slučajnog oštećenja, brza zamjena i međunarodna pomoć.
Virtuelna prodavnica
Zakorači u IQOS svijet jednim klikom