29/12/2020

Istorija IQOS-a i proizvoda za zagrijavanje duvana

Kada se spomene kompanija Philip Morris International, većina ljudi vjerovatno pomisli na „fabriku duvana” ili „proizvođača cigareta”.

Međutim, u toku posljednje decenije postigli smo napredak u području koji ne podrazumijeva proizvodnju samo cigareta.

Ustvari, zadali smo sebi cilj da što je prije moguće zamijenimo cigarete proizvodima bez duvanskog dima. Nema sumnje da je mnogo bolja opcija ako nikada ne počnete pušiti ili u potpunosti ostavite duvanske proizvode. Međutim, odrasli pušači koji žele nastaviti konzumirati duvan treba da znaju da nisu svi proizvodi koji sadrže duvan isti. Uvjereni smo da su naši proizvodi bez duvanskog dima bolja alternativa od nastavljanja konzumiranja cigareta za odrasle osobe koje bi u svakom slučaju nastavile pušiti ili koristiti druge nikotinske proizvode. Upravo zbog toga transformišemo kompaniju i svoju budućnost gradimo na zamjeni cigareta alternativama bez duvanskog dima.


Kako je počeo razvoj proizvoda za zagrijavanje duvana?

Istorija proizvoda za zagrijavanje duvana započela je prije nekoliko decenija. Ideja zagrijavanja umjesto sagorijevanja duvana postoji od 1980-ih godina. Međutim, prve kompanije koje su počele raditi na zagrijavanju duvana, kao i njihovi proizvodi za zagrijavanje duvana, nisu uspjeli odraslim pušačima ponuditi odgovarajuću alternativu.


Kako se IQOS počeo razvijati kao brend proizvoda za zagrijavanje duvana?

Kompanija Philip Morris International želi milijardi odraslih pušača širom svijeta koji ne žele prestati pušiti ponuditi bolje opcije u odnosu na nastavak konzumiranja cigareta. Tako je nastala ideja o IQOS-u, našem sistemu za zagrijavanja duvana.

Prvi IQOS uređaji osmišljeni su 2014. godine, kada je inovativna alternativa zasnovana na procesu zagrijavanja umjesto sagorijevanja predstavljena u Japanu i Italiji. IQOS je postepeno predstavljen i u drugim zemljama, a sada je dostupan u 51 zemlji.

Međutim, istorija IQOS-a započela je 2008. godine, kada je kompanija Philip Morris International počela raditi u smjeru osmišljavanja alternativa pušenju. Naša posvećenost je rezultat dugogodišnjeg razmatranja mogućnosti i temeljitog programa istraživanja i razvoja.

IQOS je dio naše ponude proizvoda bez duvanskog dima u koji je kompanija PMI uložila više od šest milijardi USD i više od deset godina istraživanja i razvoja proizvoda. Istovremeno, više od 400 naučnika i inženjera radilo je zajedno na razvoju i procjeni proizvoda bez duvanskog dima.

Do sada je više od deset miliona odraslih pušača odlučilo preći na IQOS i ostaviti cigarete iza sebe*. To nije nikakvo čudo! Mnogo je razloga zbog kojih se odrasli koji u svakom slučaju žele nastaviti pušiti ili koristiti nikotinske proizvode odlučuju za IQOS. Ovaj proizvod daje ukus pravog duvana bez sagorijevanja, pepela i smrada duvanskog dima. Istovremeno, u poređenju s cigaretama, IQOS istovremeno ispušta 95% manje štetnih čestica**.

Važna informacija: Nije nužno jednako smanjenju rizika od 95%. IQOS nije bez rizika.

Sve ove prednosti su ono što IQOS čini boljim izborom od nastavljanja konzumiranja cigareta.

Ako i vi želite ostaviti cigarete iza sebe i pridružiti se IQOS zajednici, trenutno možete birati između dva IQOS uređaja koji rade na principu zagrijavanja umjesto sagorijevanja: IQOS 3 DUO i IQOS 2.4 Plus.

Sve naše uređaje za zagrijavanje duvana možete pronaći online na iqos.com ili u bilo kojoj IQOS prodavnici koja se nalazi u vašoj blizini.

Kako biste pronašli IQOS prodavnicu u blizini, koristite opciju Traženje prodavnica dostupnu na našoj web lokaciji.

VAŽNA INFORMACIJA: IQOS NIJE BEZ RIZIKA.


* Izvor: Finansijski izvještaji ili procjene kompanije PMI, grupe korisnika uređaja IQOS i istraživanje tržišta koje je provela kompanija PMI. Stanje zabilježeno u martu 2020. godine. Korisnici uređaja IQOS koji su u potpunosti prestali koristiti cigarete i za koje duvanske patrone čine više od 70% prethodne potrošnje duvana u toku sedam dana.

**„95% manje” predstavlja prosječno smanjenje nivoa raspona štetnih čestica (isključujući nikotin) u poređenju s dimom referentne cigarete (3R4F). Pogledati Važne informacije na IQOS.com.

Najnovije vesti

Pozovi prijatelje na sledeći nivo
Pročitaj više
Ova godina počinje boljom odlukom
Pročitaj više
Koja je razlika između IQOS ILUMA i IQOS ORIGINALS DUO uređaja?
Pročitaj više
SMARTCORE INDUCTION SYSTEM™: tehnologija iza IQOS ILUMA uređaja
Pročitaj više
Otkrij više pomoću naših servisa
Podrška na koju možeš da računaš.
Privilegije koje te inspirišu.
iqos
Podrška na koju možeš da računaš
Naši eksperti će ti pružiti podršku u ostvarivanju najboljeg iskustva sa IQOS uređajem i pomoći da saznaš više o zagrijavanju duvana.
Opusti se i uživaj
Pokriće od slučajnog oštećenja, brza zamjena i međunarodna pomoć.
Virtuelna prodavnica
Zakorači u IQOS svijet jednim klikom