Loading...
BESPLATNO TESTIRAJTE IQOS UREĐAJ 15 DANA, PRIJAVITE SE.
*
*
*
close
 Nazad

Česta pitanja (FAQ)

PRONAĐITE ODGOVORE

Tehnologija zagrijavanja a ne gorenja

Kakav je proizvod IQOS?

IQOS je alternativa za odrasle pušače koji bi u suprotnom nastavili da puše i koji žele da uživaju u pravom ukusu duvana bez mnogih neželjenih efekata cigareta, kao što su pepeo i dim. On nije za ljude koji su prestali da puše ili nikada nisu pušili. IQOS je naš najnapredniji bezdimni proizvod koji koristi sofisticiranu elektroniku da zagrije duvan umjesto da ga sagoreva kako bi ispustio paru sa ukusom koja sadrži nikotin. IQOS i duvanske patrone nisu za maloljetne osobe (ispod 18 godina starosti). Pogledajte odjeljak Važne informacije za detaljnije informacije. https://me.iqos.com/me/discover/information

Da li će mi IQOS pomoći da prestanem da pušim?

Ne. IQOS nije uređaj za odvikavanje od pušenja i nije predviđen za uređaj za odvikavanje od pušenja. Ako ste zabrinuti za uticaj pušenja na zdravlje, najbolja opcija za Vas je da potpuno prestanete da koristite duvan.

Da li IQOS proizvodi dim?

Ne, IQOS ne proizvodi dim zato što ne sagorijeva duvan. On generiše duvansku paru, to je ono što vidite kada koristite IQOS.

Kakva je razlika između cigareta i IQOS?

IQOS je bolja alternativa pušenju zbog toga što zagrijava duvan umjesto da ga sagorijeva. On pruža pravi ukus duvana bez vatre, pepela ili dima cigareta i sa manje mirisa. IQOS emituje u prosjeku 95% niže opasnih hemikalija u poređenju sa cigaretama.* Prelazak u potpunosti na IQOS predstavlja manji rizik po Vaše zdravlje od nastavljanja pušenja. Važne informacije: IQOS nije bez rizika. On sadrži nikotin, koji stvara zavisnost. * U poređenju sa duvanom referentne cigarete (3R4F). On ne mora nužno biti jednak smanjenju rizika od 95%. Ako ste zabrinuti za uticaj pušenja na zdravlje, najbolja opcija za Vas je da potpuno prestanete da koristite duvan i nikotin.

Da li mogu da koristim cigarete sa IQOS uređajem?

Ne biste trebali. IQOS uređaj je dizajniran da radi isključivo sa duhanskim patronama, i obrnuto. Samo njihovim zajedničkim korištenjem možete u potpunosti iskoristiti sve prednosti koje pruža i koje su dokazane od strane PMI science. Sve naše studije zasnovane su na korištenju IQOS uređaja sa duvanskim patronama.

Da li je korištenje IQOS-a sigurno/bez rizika?

Ne. IQOS nije bez rizika. IQOS emituje duvansku paru koja sadrži u prosjeku 95% niži nivo štetnih hemikalija u poređenju sa cigaretama*. Prelazak u potpunosti na IQOS predstavlja manji rizik od nastavljanja pušenja. Važne informacije: IQOS nije bez rizika. On sadrži nikotin, koji stvara zavisnost. * U poređenju sa duvanom referentne cigarete (3R4F). On ne mora nužno biti jednak smanjenju rizika od 95%. Ako ste zabrinuti za uticaj pušenja na zdravlje, najbolja opcija za Vas je da potpuno prestanete da koristite duvan i nikotin.

Da li mogu da koristim IQOS unutra?

U slučaju da IQOS™ nije izričito reguliran, potrošači bi trebalo da poštuju pravila i koriste zdrav razum u vezi sa tim gde i u čijoj okolini koriste proizvod. Sastav aerosola ovog proizvoda je značajno različit od sastava dima cigarete. Odluku koja se tiče korištenja u zatvorenom javnom prostoru će morati da donesu vlasti. U avionu: potrošači bi trebalo da traže dozvolu od zaposlenih u aviokompaniji. Većina aviokompanija trenutno ne dozvoljava pušenje ili korištenje alternativnih duvanskih proizvoda u svojim letelicama.

Korištenje IQOS uređaja na destinacijama za odmor

Dozvola za unos za duvanske patrone je slična kao za cigarete i razlikuje se od zemlje do zemlje.

Prije odlaska na odmor, dobro provjerite dozvole postavljene od strane odgovarajuće vladine agencije u zemlji u koju putujete.

Carinske vlasti u zemlji Vaše destinacije mogu osporiti višak dozvoljenog za unos i može oduzeti proizvod ili čak primjeniti kazne.

Putnici bi trebalo da provjere prije putovanja da li je unošenje duvanskih proizvoda u zemlju destinacije dozvoljeno.

Ako imam još neko pitanje, koga treba da kontaktiram?

Za bilo kakvu pomoć kontaktirajte Vašu Službu za korisnike: Telefonom: 080 800 005, Ponedjeljak - Petak: 09:00 - 21:00. E-poštom: contact.me@iqos.com

IQOS Uređaji

Gde mogu da pronađem IQOS?

IQOS i čitav portfolio proizvoda možete pronaći u IQOS prodavnicama. Da pronađete Vama najbližu IQOS prodavnicu posetite stranicu PRODAJNA MJESTA.

Koji su optimalni uslovi za čuvanje IQOS-a?

Držite IQOS podalje od vode, direktne sunčeve svjetlosti i/ili toplote. Ne ostavljajte IQOS uređaj tokom dužeg perioda na toplim mjestima, kao na primer unutar automobila, jer se baterija ili delovi elektronskog uređaja mogu oštetiti ili znatno pogoršati.

Da li je IQOS kao elektronski uređaj bezbjedan?

IQOS sistem osmišljen je da garantuje bezbjednost kada se koristi u skladu sa instrukcijama u uputstvu za upotrebu. Držač i punjač IQOS ispunjavaju zahtjeve u pogledu bezbjednosti potrošača električnih uređaja u Evropskoj Uniji i u Crnoj Gori, i oba nose oznaku „CE“ odnosno znak usaglašenosti.

Šta da radim ako moj IQOS uređaj prestane da radi?

Ako Vaš IQOS uređaj prestane sa radom, jednostavno pritisnite dugme za reset. I dalje ne radi? Kontaktirajte korisničku podršku: Na telefon 080 800 005 Ili pošaljite email na contact.me@iqos.com ili nas potražite u najbližoj IQOS prodavnici.

Kako da čistim moj IQOS?

Možete lako očistiti svoj IQOS™ držač i poklopac u nekoliko koraka: IQOS držač: • Priprema 1. isključite svoj IQOS držač 2. sačekajte najmanje 30 sekundi da se grijač ohladi 3. uklonite poklopac 4. klizanjem otvorite svoj IQOS alat za čišćenje i provjerite da li je deformisan i bez čestica • Ubacite čistač 1. pravim i nježnim pokretom ubacite IQOS alat za čišćenje dok ne dodirne dno komoru za zagrijavanje 2. nemojte još uvrtati • Očistite 1. bez daljeg pritiska pri guranju, nježno uvrnite IQOS™ alat za čišćenje 2-3 puta 2. prestanite da uvrćete, i izvucite alat pravo iz držača 3. nježno tapnite držač i alat za čišćenje da biste uklonili ostatke duvana • Završite – koristite IQOS™ štapiće za čišćenje za završni dodir. 1. umetnite IQOS™ štapić za čišćenje pravo duž komore 2. nemojte gurati ili udarati o grijač 3. ne pokušavajte da čistite grijač 4. u slučaju da se IQOS™ štapić za čišćenje, nemojte forsirati. Jednostavno koristite ponovno IQOS alat za čišćenje i ponovite gornje korake. IQOS poklopac: 1. Očistite unutrašnjost IQOS™ poklopca sa vrha korištenjem IQOS™ štapića za čišćenje 2. Očistite dno poklopca korištenjem IQOS™ alata za čišćenje: a. Ubacite IQOS™ alat za čišćenje dok ne dodirne dno poklopca b. Bez dodatnog guranja, nježno uvrnite IQOS™ alat za čišćenje 2 - 3 puta c. Prestanite da uvrćete i nježno tapnite i poklopac i IQOS™ alat za čišćenje da biste uklonili ostatke duvana.

Kako očistiti IQOS alat za čišćenje?

Nježno tapnite IQOS™ alat za čišćenje na površini i koristite krpu da biste se otarasili ostataka. Ne čistite ga vodom da biste izbjegli kontakt elektronike IQOS™ držača sa vlagom.

Koliko često treba da čistim svoj IQOS?

Da biste osigurali optimalan ukus, preporučujemo da čistite svoj IQOS™ jednom dnevno. Možete čistiti i češće ako želite. Redovno čišćenje Vašeg IQOS™ učinit će proces čišćenja brzim i glatkim. Koristite samo originalne IQOS™ alate za čišćenje da očistite svoj IQOS™.

IQOS 3 DUO

Šta je ProtectPlus™ sistem?

IQOS ProtectPlus™ donosi mnoge unapređene karakteristike vezane za dizajn i tehnologiju koje redefinišu koncept zaštite i pouzdanosti IQOS 3 i IQOS 3 DUO™ uređaja: • snažni spoljašni omotač pruža jak otpor uređaja • nova vrata sa strane testirana su i garantuju pouzdane performanse uređaja • nova tehnologija omogućuje duži životni vek baterije • elektronska komora* Vašeg IQOS 3 i IQOS 3 DUO™ držača redizajnirana je da poboljša pouzdanost uređaja * Elektronska komora se odnosi na deo IQOS™ držača gde su elektronski elementi smješteni.

Po čemu se IQOS 3 DUO razlikuje od prethodnih uređaja?

Novi IQOS 3 DUO ima najbrži i najjači držač u IQOS porodici. Inspirisan našim kupcima, dizajniran je u skladu s Vašim potrebama da uživate u IQOS trenutku na svoj način: - On omogućava da uživate u dvije uzastopne upotrebe bez ponovnog punjenja držača - Brže punjenje držača omogućava Vam da se fokusirate na svoje uživanje i da ne brinete o ponovnom punjenju: • Najmanje 2min 20sec brže od punjenja držača IQOS 2.4 Plus* • Najmanje 1min 40sec brže od punjenja držača IQOS 3* - On je domaćin našem IQOS ProtectPlus™ sustavu za bolju zaštitu i pouzdanost i NFC čipu za laku registraciju i pristup IQOS veb sajtu *pod uvjetom da je IQOS 3 DUO držač u potpunosti napunjen prvi put ili kada je u potpunosti istrošen; i primjenljivo za punjenje IQOS 3 DUO držača od 0 do 1. To može zavisiti od uslova korištenja, životnog ciklusa baterije, vremenskih uslova i korištenja uređaja.

Kako mogu da provjerim nivo napunjenosti baterije?

Da biste provjerili razinu punjenja IQOS 3 Duo džepnog punjača, pritisnite i otpustite dugme džepnog punjača. Svjetlo za status džepnog punjača će se uključiti na 3 sekunde da označi status baterije: 4 LED = više od 75% napunjena 1 LED = niska razina punjenja. Potrebno je punjenje

Koliko traje da se uređaj u potpunosti napuni?

Potrebno je oko 120 minuta da se potpuno napuni IQOS 3 DUO džepni punjač iz električne utičnice. Punite IQOS 3 DUO uređaj isključivo korištenjem IQOS AC adaptera i USB kabela.

Da li treba da uvijek punim svoju bateriju džepnog punjača u potpunosti?

IQOS 3 DUO uređaj ne zahtjeva punjenje u potpunosti da bi radio, međutim, mi preporučujemo da se uređaj u potpunosti napuni prije prve upotrebe. Ako se IQOS 3 DUO džepni punjač u potpunosti napuni, možete koristiti držač do 20 puta. Vrijeme punjenja punjača je važeće samo ako je IQOS 3 DUO držač u potpunosti napunjen prvi put ili nakon što je bio u potpunosti istrošen.

Da li mogu da punim IQOS 2.4/2.4+ držač IQOS 3 DUO džepnim punjačem i obrnuto?

Ne, novi IQOS 3 DUO džepni punjač je kompatibilan samo sa IQOS 3 i IQOS 3 DUO modelima. Ako umetnete IQOS™ 2.4+ držač u IQOS 3 DUO džepni punjač, držač neće moći da stane zbog različite veličine. Ako slučajno umetnete IQOS 3 DUO držač u IQOS™ 2.4+ džepni punjač, svjetla džepnog punjača će početi da trepere, međutim, držač se neće puniti.

Mogu li da koristim IQOS AC adapter i USB kabel iz prethodne verzije uređaja da bih punio IQOS 3 DUO uređaj?

Možete koristiti IQOS AC adapter iz prethodnih verzija uređaja. Međutim, IQOS 3 DUO USB kabel ima USB-C port, koji je različit od porta IQOS™ 2.4+.

Kako mogu da resetujem svoj IQOS 3 DUO uređaj?

Možete jednostavno resetovati svoj IQOS 3 DUO uređaj pritiskom na i držanjem dugmeta džepnog punjača u trajanju od 10 sekundi (dok svjetla ne izblijede), a onda puštanja. Sva statusna svjetla će se isključiti, zatreptati tri puta i onda progresivno blijedeti, potvrđujući resetovanje.

Kako provjeriti status držača za dostupna korištenja?

Možete provjeriti status držača (koliko korištenja je dostupno bez ponovnog punjenja) na dva dana – ili na samom držaču ili na džepnom punjaču: Da provjerite status držača: - Pritisnite i otpustite dugme na držaču 2 svjetla – spremno za dva korištenja 1 svjetlo – spremno za jedno korištenje Bez svjetla – Držač nije napunjen Da provjerite status držača na džepnom punjaču: - Pritisnite i pustite dugme džepnog punjača - 2 svjetla – spremno za dva korištenja - 1 svjetlo – spremno za jedno korištenje Na IQOS 3 DUO dž. punjaču Na IQOS 3 dž. punjaču* * Za one kupce koji koriste mješovitu verziju IQOS 3 DUO držača na IQOS 3 džepnom punjaču. U nekim slučajevima može biti potrebno da nadogradite firmver IQOS 3 džepnog punjača da biste znali kada je držač spreman za 1 korištenje.

Kako se IQOS 3 DUO prilagođava mom ritmu potrošnje?

IQOS 3 DUO Vam omogućava da imate dvije uzastopne upotrebe bez ponovnog punjenja držača. One će biti prikazane sa dva bijela LED svjetla na Vašem držaču i džepnom punjaču. Kada završite prvu upotrebu, ostat će još jedna, odnosno, 2 LED upaljena – spremno za 2 upotrebe, 1 LED – 1 upotreba. Ako Vam je druga upotreba potrebna odmah, Vaš držač je bez odlaganja spreman za nju. Ako Vam druga upotreba nije odmah potrebna, jednostavno stavite držač ponovno u džepni punjač za brzu dopunu da biste ponovno imali 2 upotrebe. U većini slučajeva, možete ponovno napuniti držač na bar jedno iskustvo brže od držača.

Šta znače vibracije uređaja?

Vibracije IQOS 3 DUO držača se aktiviraju u sljedećim situacijama: - Na početku zagrijavanja (kada pritisnete dugme držača za start) - jedna vibracija - Kada je uređaj spreman za korištenje – dvije vibracije - Kada je iskustvo skoro gotovo (30 sekundi prije kraja) - dvije vibracije

Koja je optimalna radna temperatura IQOS 3 DUO uređaja?

IQOS 3 DUO je dizajniran da radi u širokom temperaturnom opsegu, ali duvanska patrona ima najbolji ukus kada se uređaj koristi između 0°C i 50°C.

Šta je NFC?

NFC označava komunikaciju kratkog polja (NFC). Ona omogućava da dva elektronska uređaja, Vaš IQOS uređaj i Vaš telefon, komuniciraju tako što ćete ih dovesti na 4 cm blizine. U IQOS-u, koristimo ovu tehnologiju da bismo ponudili pojednostavljen pristup digitalnom iskustvu (IQOS veb sajt) iOS korisnicima Ona omogućava pojednostavljenu registraciju korisnika/uređaja, lako upoznavanje sa uređajem da biste brzo naučili kako da koristite svoj IQOS. Samo jednim tapkanjem dobićete pristup Vašim ključnim potrebama – brzo pronađite najbližu IQOS prodavnicu, kontaktirajte službu za korisnike i drugo.

Kako da aktivirate NFC funkciju?

Ako Vaš telefon ima NFC čip, samo aktivirajte Vaš NFC u meniju sa postavkama Vašeg telefona. Dva uređaja će se automatski povezati kada ih približite jedan drugom (na manje od 4 cm) i otvoriće se IQOS veb stranica. To je to.

Kako mogu da registrujem svoj uređaj korištenjem NFC ili QR koda?

Postoje dva načina da pristupite IQOS veb sajtu radi registracije: NFC spajanjem ili QR kodom: 1. Registracija korištenjem NFC spajanja: spojite svoj pametni telefon na vrata uređaja da otvorite veb interfejs na ekranu Vašeg telefona popunite tražene informacije da se registrujete. Imajte na umu, da se serijski broj uređaja automatski popunjava. 2. Registracija korištenjem QR koda: skenirajte QR kod na ambalaži uređaja (list unutar ambalaže koji sadrži dokumenta korisnika) da biste otvorili veb interfejs slikajte nalepnicu na ambalaži tako da uhvatite serijski broj svog uređaja serijski broj uređaja se automatski popunjava. Ako ne, slikajte nalepnicu izvan kutije ambalaže da biste uhvatili serijski broj svog uređaja popunite tražene informacije da registrujete svoj uređaj

Kako da nadogradim firmver svog IQOS 3 džepnog punjača da bih ga koristio sa IQOS 3 DUO držačem

Ukoliko već imate IQOS 3 uređaj i želite da koristite svoj IQOS 3 DUO držač sa IQOS 3 džepnim punjačem, možda ćete morati da nadogradite svoj firmver. Da biste razumjeli da li Vaš trenutni IQOS 3 zahtjeva nadogradnju, uradite sljedeće: 1. U potpunosti napunite svoj IQOS 3 DUO držač i umetnite ga u IQOS 3 džepni punjač 2. Pritisnite dugme džepnog punjača da provjerite svjetlost za status držača: a. Ako svjetlo treperi jednom – potrebna je nadogradnja b. Ako svjetlo treperi dva puta – nema potrebe za nadogradnjom Možete da nadogradite firmer svog uređaja u IQOS prodavnici. To je besplatno. Nakon nadogradnje moći ćete da punite i koristite svoj IQOS 3 DUO držač IQOS 3 džepnim punjačem.

IQOS 3 Multi

Kako mogu da provjerim nivo napunjenosti baterije?

Lako možete provjeriti nivo napunjenosti praćenjem ovih jednostavnih koraka: 1. Pritisnite dugme IQOS 3 MULTI u trajanju od 1 sekunde (kratko pritisnite) 2. Svjetla za status baterije će se upaliti i označiti nivo napunjenosti: 4 LED = više od 75% napunjena 1 LED = nizak nivo punjenja. Potrebno je punjenje

Koliko traje da se uređaj u potpunosti napuni?

Potrebno je oko 75 minuta da se potpuno napuni IQOS 3 Multi džepni punjač iz električne utičnice. Punite IQOS 3 Multi uređaj isključivo korištenjem IQOS AC adaptera i USB kabela.

Da li treba da uvijek punim svoju bateriju džepnog punjača u potpunosti?

IQOS 3 MULTI uređaj ne zahtjeva punjenje u potpunosti da bi radio, međutim, mi preporučujemo da se uređaj u potpunosti napuni prije prve upotrebe. Ukoliko se uređaj u potpunosti napuni, možete ga koristiti do 10 puta bez potrebe da ga ponovno punite između duvanskih patrona.

Kako mogu da resetujem svoj IQOS uređaj?

Možete lako resetovati svoj IQOS 3 Multi uređaj pritiskom i držanjem dugmeta u trajanju od 10 sekundi i onda puštanjem. Svjetla će blijedeti i vraćati se da bi se potvrdilo resetovanje.

Šta znače vibracije uređaja?

Vibracije IQOS 3 Multi držača se aktiviraju u sljedećim situacijama: - Na početku zagrijavanja (kada pritisnete dugme za start) - jedna vibracija - Kada je uređaj spreman za korištenje – dvije vibracije - Kada je iskustvo skoro gotovo (30 sekundi prije kraja sesije duvana) - dvije vibracije

Šta znače svjetla na mom IQOS 3 Multi?

Bilo koje bijelo svjetlo znači da uređaj vrši različite operacije, kao što su punjenje, reinicijalizacija, spremnost za korištenje, potpunu napunjenost, itd. Bilo koje crveno svjetlo pokazuje da postoji greška uređaja ili da uređaj radi izvan svoje radne temperature (0 - 50°C). Izvršite resetiranje svog uređaja i pokušajte ponovo. Još uvijek ništa? Kontaktirajte IQOS korisničku podršku putem telefona: 080 800 005 ili e-pošte contact.me@iqos.com Radno vreme korisničke podrške: Ponedjeljak - Petak: 10:00h – 18:00h. Ili tražite pomoć u najbližoj IQOS prodavnici [Sve IQOS prodavnice daju pomoć u vidu garancije. Preusmjerite se na pretraživač prodavnica IQOS na ovom veb sajtu].

Koja je optimalna radna temperatura IQOS uređaja?

IQOS 3 MULTI je dizajniran da radi u širokom temperaturnom opsegu, ali duvanska patrona ima najbolji ukus kada se uređaj koristi između 0℃ i 50℃.

IQOS 2.4 PLUS

Kako mogu da provjerim nivo napunjenosti baterije?

Lako možete provjeriti nivo napunjenosti praćenjem ovih jednostavnih koraka: 1. Pritiskajte u trajanju od 1 sekunde dugme za uključivanje/isključivanje 2. LED svjetla će se upaliti i označiti razinu punjenja: - 1 LED = nizak nivo napunjenosti - 4 LED = uređaj je potpuno napunjen

Koliko traje da se uređaj u potpunosti napuni?

Potrebno je oko 120 minuta da se potpuno napuni IQOS 2.4Plus džepni punjač iz električne utičnice. Punite IQOS 2.4Plus uređaj isključivo korištenjem IQOS AC adaptera i USB kabla.

Da li treba da uvijek punim svoju bateriju džepnog punjača u potpunosti?

IQOS uređaju nije potrebno potpuno punjenje da bi radio. Ako se IQOS 2.4Plus džepni punjač u potpunosti napuni, možete koristiti držač do 20 puta.

Kako mogu da resetujem svoj IQOS uređaj?

Lako možete izvršiti resetovanje svog IQOS 2.4Plus uređaja istovremenim pritiskom i otpuštanjem dugmadi za Bluetooth i Napajanje dok svjetla ne zatrepere na kratko.

Šta znače vibracije uređaja?

Vibracije držača se aktiviraju u sljedećim situacijama: - Na početku zagrijavanja (kada pritisnete dugme za start) - Kada je iskustvo skoro gotovo (30 sekundi prije kraja)

Šta znači crveno svjetlo na mom držaču?

Crveno svjetlo, bilo da treperi ili je postojano na Vašem držaču može da označava da: - Držač nije napunjen - Uređaj je van svoje optimalne radne temperature (10°C - 40°C) - Pritisnuli ste dugme držača tokom korištenja - Kvar držača Da biste riješili ovaj problem, možete pokušati sljedeće: a. Provjerite da li je IQOS 2.4Plus džepni punjač uključen i ima dovoljno struje b. Postavite držač u džepni punjač i sačekajte da se potpuno napuni (do 4 minuta) c. Provjerite da li je električni kontakt Vašeg držača čist d. Ako ništa od gore navedenog ne uspije, izvršite resetovanje svog uređaja. Još uvijek ništa? Kontaktirajte IQOS korisničku podršku putem telefona: 080 800 005 ili putem e-pošte contact.me@iqos.com Radno vrijeme korisničke podrške: Ponedeljak - Petak: 10:00h – 18:00h. E-pošta: contact.me@iqos.com Ili tražite pomoć u najbližoj IQOS prodavnici [Sve IQOS prodavnice daju podršku vidu garancije. Preusmjerite se na pretraživač prodavnica IQOS na ovom veb sajtu].

Šta znači crveno svjetlo na mom džepnom punjaču?

a. Svjetlo držača na IQOS 2.4Plus džepnom punjaču označava kvar držača. Sporo pulsirajuće crveno svjetlo u toku punjenja znači da je baterija držača pri kraju svog životnog ciklusa. b. Donje svjetlo na Statusu baterije džepnog punjača označava kvar džepnog punjača ili da je uređaj izvan optimalne radne temperature (10°C - 40°C) Izvršite resetovanje svog uređaja i pobrinite se da bude unutar optimalnog temperaturnog raspona. Još uvijek ništa? Kontaktirajte IQOS korisničku podršku putem telefona: 080 800 00 ili e-pošte contact.me@iqos.com. Radno vrijeme: Ponedeljak - Petak: 10:00 – 18:00h. Ili tražite pomoć u najbližoj IQOS prodavnici [Sve IQOS prodavnice daju podršku u vidu garancije. Preusmjerite se na pretraživač prodavnica IQOS na ovom veb sajtu].

Koja je optimalna radna temperatura IQOS uređaja?

IQOS 2.4Plus je dizajniran da radi u širokom temperaturnom opsegu, ali duvanska patrona ima najbolji ukus kada se uređaj koristi između 10℃ i 40℃.

FDA potvrda za IQOS

Šta je FDA?

FDA ili Uprava za hranu i ljekove je savezna agencija u okviru Ministarstva zdravlja i usluga stanovništvu SAD-a, jedno od federalnih izvršnih odeljenja SAD-a. FDA je odgovorna i za regulisanje proizvodnje, prodaje i distribucije duvanskih proizvoda u SAD-a.

Nakon pregleda naučnih dokaza o IQOS-u, FDA je, zaključila da:

  • IQOS sistem zagrijava duvan, ali ga ne sagorijeva.
  • Nepostojanje sagorijevanja značajno smanjuje proizvodnju štetnih ili potencijalno štetnih materija.
  • Potpuni prelazak sa cigareta na IQOS smanjuje izloženost organizma štetnim ili potencijalno štetnim materijama *, i da je informisanje o tome prikladno za promociju javnog zdravlja.


Važna informacija: IQOS nije bez rizika. Oslobađa nikotin koji stvara zavisnost.

*Izvor: Marketing odluka FDA za IQOS sistem, 07.jula 2020.

Šta je MRTP?

MRTP je skraćenica za duvanski proizvod modifikovanog rizika (eng. Modified Risk Tobacco Product)

7. jula 2020. američka Uprava za hranu i ljekove (FDA) dala je dozvolu IQOS-u, zajedno sa tri različite HeatSticks varijante, za stavljanje na tržište u SAD-a, uz korišćenje poruka postojanja smanjene izloženosti štetnim materijama. To čini IQOS prvim i jedinim sistemom zagrijavanja duvana koji je u SAD-u svrstan kao duvanski proizvod modifikovanog rizika sa porukama o smanjenoj izloženosti.

Odluke američke FDA uslijedile su nakon nekoliko godina prikupljanja naučnih dokaza dostupnih o IQOS-u. Između početka i kraja prikupljanja naučnih dokaza FDA je postavila 86 pitanja u vezi sa primjenom, tražeći pojašnjenja ili dodatne podatke.

Nakon pregleda naučnih dokaza o IQOS-u, FDA je zaključila da:

  • IQOS sistem zagrijava duvan, ali ga ne sagorijeva.
  • Nepostojanje sagorijevanja značajno smanjuje proizvodnju štetnih ili potencijalno štetnih materija.
  • Potpuni prelazak sa cigareta na IQOS smanjuje izloženost organizma štetnim ili potencijalno štetnim materijama *, I da je informisanje o tome prikladno za promovisanje javnog zdravlja.


Važne informacije: IQOS nije bez rizika. Oslobađa nikotin koji stvara zavisnost.

* Izvor: FDA marketing dozvola za IQOS sistem od 7. 07. 2020

Koja je razlika između FDA odobrenja i dozvole?

FDA, ili Uprava za hranu i ljekove, je savezna agencija u Sjedinjenim Državama odgovorna za zaštitu javnog zdravlja. FDA reguliše različite potrošačke proizvode, uključujući duvan. Međutim, američki zakon izričito zabranjuje bilo kakve tvrdnje, izričite ili podrazumijevane, da je duvanski proizvod „odobren od FDA“, jer zakonski standardi primjenjivi na duvanske proizvode nemaju namjeru pokazati, između ostalog, da je duvanski proizvod „bezbjedan“ ili "efikasan" (tj. standardi primenljivi na ljekove i medicinske proizvode) s obzirom na to da svi duvanski proizvodi rizični. Umjesto toga, FDA daje dozvolu (ili ne) za stavljanje duvanskih proizvoda na tržište kao „ duvanski proizvodi modifikovanog rizika “ u SAD, kada su namijenjeni prodaji uz informacije o modifikovanoj izloženosti ili modifikaciji rizika. Philip Morris International je predao set MRTP prijava za IQOS sistem. Nakon detaljnih pregleda, FDA je izdala odluku po pitanju modifikovane izloženosti prepoznajući da IQOS "značajno smanjuje proizvodnju štetnih ili potencijalno štetnih materija" i da „potpuni prelazak sa cigareta na IQOS sistem značajno smanjuje izloženost organizma štetnim ili potencijalno štetnim materijama *.


Važna informacija: IQOS nije bez rizika. Oslobađa nikotin koji stvara zavisnost.


Izvor: PMI tromjesečne studije smanjene izloženosti sprovedene u Japanu i SAD-u u skoro realnim uslovima života. Ove su studije izmjerile izloženost na 15 štetnih hemikalijama; poređeni su nivoi tih štetnih materija kod pušača koji su prešli na IQOS u odnosu na nivoe izmjerene kod pušača koji su nastavili sa konzumacijom cigareta

Koja je razlika između IQOS kao MRTP-a i cigareta?

Odluke američke FDA, kojom se IQOS stavlja na tržište sa podacima o smanjenoj izloženosti, pokazuju da je IQOS bitno drugačiji proizvod u poređenju sa cigaretama. IQOS je bolji izbor za odrasle koji bi inače nastavili sa konzumacijom cigareta. Za razliku od cigareta, IQOS sistem zagrijava duvan umjesto da ga sagorijeva. Ovo značajno smanjuje proizvodnju štetnih ili potencijalno štetnih materija u poređenju sa duvanskim dimom.

Nadalje, naučna istraživanja pokazala su da potpuni prelazaksa konvencionalnih cigareta na IQOS sistem značajno smanjuje izloženost organizma štetnim ili potencijalno štetnim materijama.*

Važna informacija: IQOS nije bez rizika. Oslobađa nikotin koji stvara zavisnost.


*Izvor: PMI tromjesečne studije smanjene izloženosti sprovedene u Japanu i SAD-u u skoro realnim uslovima života. Ove su studije izmjerile izloženost na 15 štetnih hemikalijama; poređeni su nivoi tih štetnih materija kod pušača koji su prešli na IQOS u odnosu na nivoe izmjerene kod pušača koji su nastavili sa konzumacijom cigareta

Koja je razlika između IQOS-a kao duvanskog proizvoda modifikovanog rizika i vaping proizvoda?

Slično našem IQOS sistemu koji se ne zagrijava, vaping (vejping) proizvodi su alternative nastavku pušenja cigareta bez dima. Međutim, postoji i važna razlika među njima: E-cigarete ne sadrže duvan. Umjesto toga, one zagrijavaju e-tekućinu koja sadrži nikotin i ukuse za proizvodnju aerosola.

Do sada, ni jedan vaping proizvod nije dobio dozvolu za stavljanje u promet od strane američke agencije FDA.

IQOS sistem je prvi i jedini sistem za zagrijavanje duvana kome je omogućeno stavljanje u promet u SAD-u kao duvanski proizvod modifikovanog rizika. FDA je zaključila da potpuni prelazak na IQOS-a smanjuje izloženost štetnim ili potencijalno štetnim materijama.

Važna informacija: IQOS nije bez rizika. Oslobađa nikotin koji stvara zavisnost.


* Izvor: PMI tromjesečne studije smanjene izloženosti sprovedene su Japanu i SAD-u u skoro stvarnim životnim uslovima. Ove su studije izmjerile izloženost 15 na štetnih hemikalija; poređeni su nivoi ovih štetnih materija kod pušača koji su prešli na IQOS u odnosu na nivoe izmjerene kod pušača koji su nastavili pušiti cigarete.

Kako najava iz FDA mijenja marketing PMI-ovih proizvoda bez dima?

Odluke američke agencije FDA koje omogućavaju da se IQOS sistem stavi na tržištu u SAD-a sa podacima o smanjenoj izloženosti, podstiču nas da nastavimo svoju misiju zamjene cigareta proizvodima bez dima, a koji se baziraju na nauci, uz primjenu naše odgovorne marketinške prakse.

PMI marketinške prakse moraju uvijek pratiti sledeća četiri osnovna načela:

  • Naše proizvode plasiramo i prodajemo samo odraslim pušačima.
  • Upozoravamo potrošače na zdravstvene efekte naših proizvoda.
  • Naša komunikacija je iskrena, transparentna i tačna.
  • Poštujemo zakon.


Duvanske Patrone

Koje je vrijeme pušenja duvanske patrone?

Duvanske patrone su dizajnirane za isto trajanje i broj udisaja kao pri pušenju cigarete.

Zašto su duvanske patrone kraće od cigareta?

Duvanske patrone su dizajnirane isključivo za IQOS uređaje. One imaju optimalnu dužinu, prečnik i dizajn za IQOS držač.

Zašto je ukus duvanskih patrona različit od ukusa cigareta?

Ukus duvanskih patrona je različit od ukusa cigareta zbog toga što se duvan grije a ne sagorijeva. Zagrijavanjem duvana oslobađa se pravi ukus duvana. Duvanske patrone se prave od naročito odabrane mješavine duvana da bi se osigurao ukus duvana i zadovoljstvo koje donosi što je moguće više onoga što odrasli pušači očekuju.

Da li duvanske patrone sadrže nikotin?

Da, duvanske patrone sadrže nikotin, koji izaziva zavisnost. Nikotin je prirodno prisutan u duvanu koji se koristi u duvanskim patronama. On se ispušta u pari koja se generiše tokom korištenja IQOS uređaja.

Kakav je sastav duvanske patrone?

Ultra-kompaktna i precizno dizajnirane. Duvanske patrone konzistentno donose ukus duvana, zadovoljstvo i uživanje kada se zagrije IQOS uređajem. Dio duvana sastoji se od pažljivo izabranog, fino mlevenog i naročito pripremljenog duvana koji daje najbolji ukus dok se zagrijava. Neduvanski dio sastoji se od: Čep za hlađenje - napravljen od materijala zasnovanog na kukuruzu koji se takođe koristi u medicinskoj, prehrambenom i djelatnosti napitaka Komora za protok vazduha - dizajnirana da drži čep za duvan na mjestu i prenosi aerosol do čepa za hlađenje Zaštitna folija – zaštitna aluminijumska folija koja pomaže donošenju konzistentnog iskustva ukusa Filter - slično filteru kod cigarete. Proizveden od celuloznog acetata.

Ne mogu da umjetnem duvansku patronu u držač

Ako imate poteškoća pri umetanju duvanskih patrona u IQOS držač, savjetujemo da prvo provjerite da li: - ima ostataka duvana u držaču - se grijač čisti redovno - poklopac držača potpuno zatvoren Ako je gore navedeno sve u redu, možete pokušati da prethodno zagrijete IQOS držač prije umetanja duhanske patrone: Za IQOS 2.4P / IQOS 3/IQOS 3 DUO: - Pritisnite dugme držača da započnete grijanje - Sačekajte 2-3 sekunde za prethodno zagrijavanje - Nježno ubacite duvansku patronu Za IQOS 3 MULTI: - Otvorite poklopac - Pritisnite dugme da počnete zagrijavanje uređaja - Sačekajte 2-3 sekunde za prethodno zagrijavanje - Nježno ubacite duvansku patronu Ako ništa od gore navedenih rešenja ne pomogne, razmotrite sljedeće opcije: Kontaktirajte Korisničku podršku za pomoć ili posjetite najbližu IQOS prodavnicu

Kako da uklonite zalijepljeni duvan iz IQOS držača?

Ako je čep za duvan zalijepljen u Vašem poklopcu, uklonite ga tako što ćete nježno tapnuti poklopac o tvrdu površinu da biste izvukli čep za duvan, ili koristite iglu za čišćenje. Ako koristite iglu, jednostavno gurnite šipku ka spolja sa donjeg dijela poklopca. Da biste spriječili ovaj problem, vodite računa da uvijek podignete poklopac prije izvlačenja iskorištene duvanske patrone.

Podrška pri prelasku

Nisam siguran da je IQOS za mene. Da li mogu da probam IQOS prije nego što ga kupim?

IQOS svakako možete besplatno probati prije kupovine u našim IQOS zonama ili kod IQOS prodajnog predstavnika ukoliko ostavite svoje podatke na: https://me.iqos.com/me/try

Za mene je IQOS novost. Da li nudite personalizovanu pomoć? Da li je to besplatno?

Znamo da je za neke odrasle pušače izazov da pređu na IQOS. Zato ohrabrujemo odrasle IQOS korisnike da se pridruže našem besplatnom i efikasnom programu podrške nakon kupovine. Vaš lični IQOS predstavnik biće tu za Vas da odgovori na pitanja putem telefona, e-pošte, instant poruka ― šta god Vam se više dopada. Kako ovaj program pomaže? Od pomoči oko načina korištenja u prvim danima, do objašnjavanja kako da čistite svoj uređaj, te davanja savjeta o IQOS uređaju kad god Vam je to potrebno, naši visoko obučeni predstavnici će Vas pratiti i motivisati pri svakom koraku na putu prelaska.

Kako mogu da se prijavim za program personalizovane pomoći?

Kontaktirajte IQOS korisničku podršku putem telefona: 080 800 005, ili e-pošte contact.me@iqos.com. Radno vrijeme: Ponedjeljak - Petak: 09:00h – 21:00h. Ili tražite pomoć u najbližoj IQOS prodavnici [Sve IQOS prodavnice daju podršku vidu garancije. Preusmjerite se na pretraživač prodavnica IQOS na ovom veb sajtu].

Ko može da se prijavi za ovaj program?

Da biste se priključili, morate biti punoljetni pušač koji bi želio da nastavi da uživa u duvanskim proizvodima i da se prebaci sa cigareta na IQOS. To je to!

Porudžbine i Komercijalne informacije

U kojim zemljama je dostupan IQOS?

IQOS je dostupan u sljedećim zemljama*: https://www.pmi.com/smoke-free-products/iqos-our-tobacco-heating-system

Dodatna podrška