Loading...
BESPLATNO TESTIRAJTE IQOS UREĐAJ 15 DANA, PRIJAVITE SE.
*
*
*
close

Kako da očistite svoj IQOS uređaj

NEPISANO PRAVILO JE DA SVE ŠTO TRETIRATE SA PAŽNJOM, ČISTITE I ODRŽAVATE, TRAJE DUŽE

Redovnim čišćenjem ćete produžiti vijek trajanja Vašeg uređaja, i uživati u pravom ukusu duvana.

Pre nego što vam objasnimo postupak čišćenja uređaja, tokom trajanja pandemije COVID-19, treba da napomenemo i dvije važne stvari:

#OstaniDoma i obrati posebnu pažnju na dezinfekciju spoljašnje strane uređaja.

Zbog činjenice da je Vaš uređaj uvijek i svugdje sa Vama, on je takođe izložen bakterijama i virusima koji nisu vidljivi ljudskom oku. Zbog toga ne zaboravite da dezinfikujete i Vaš IQOS uređaj! Spoljašnjost uređaja , držač i aksesoare treba pažljivo obrisati maramicom natopljenom alkoholom (62-71% izopropil ili etanol). Nakon čišćenja, baciti maramicu. Naravno, ovaj postupak važi samo za spoljašnjost uređaja. Primjena ovog postupka na unutrašnjost uređaja ga može oštetiti!

Nakon dezinfekcije spoljašnjosti uređaja, možete preći na čišćenje unutrašnjosti. Za unutrašnjost, upotrebite originalne IQOS štapiće za čišćenje, koji su već natopljeni specijalnim rastvorom na bazi alkohola.

Zbog čega je važno čišćenje uređaja?

Iako se duvan ne sagorijeva, čišćenje je važno zbog zagrijavanja duvana i nikotina koji se oslobađa i komadića koji se zatim akumuliraju unutar držača.

Kada čistiti uređaj?

Ne morate čistiti držač nakon svake upotrebe, ali preporuka je da to radite nakon svake potrošene paklice HEETS-a.
I to nas dovodi do sljedećeg pitanja…

Kako pravilno očistiti IQOS uređaj?

Bez obzira na verziju uređaja koji imate IQOS 2.4 Plus, IQOS 3 DUO ili IQOS Multi, postupak čišćenja je isti. Prvo se treba uvjeriti da se držač potpuno ohladio. Nakon toga, uzmite IQOS čistač i koristeći dužu stranu sa četkicom, kružnim pokretima očistite držač. Za kraj, štapićima za čišćenje nježno napravite nekoliko kružnih pokreta, unutar držača i oko grijača. Ovde naglašavamo nježnim pokretima, jer veća sila može trajno oštetiti grijač. Zbog toga morate biti oprezni sa kakvom opremom čistite uređaj. Ne bi trebalo da koristite čačkalice ili komadiće vate jer oni mogu da oštete tehnologiju.

Kako se uvjeriti da je IQOS čist?

Ako je dno grijača bijelo ili sivo, onda ste dobro ispratili navedene korake. A sada slijedi poslednji…

Uživajte u pravom ukusu duvana.

Da pogledate video tutorijal kako da očistite vaš držač, kliknite ispod na verziju uređaja koji imate:
IQOS 2.4 Plus, IQOS 3 DUO or IQOS Multi.